ΙΩΝΙΑ

 

 

H IΩΝΙΑ με ιστορία πάνω από 35 χρόνια στην Ελληνική αγορά δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ειδών πορσελάνης. Διαθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό με αντικείμενα μοντέρνα και χρηστικά για την κάθε περίσταση.


Για τις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες όπως ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, είδη κουζίνας και αξεσουάρ τραπεζιού, συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με επιλεγμένους οίκους του εξωτερικού.


To 1972 ξεκίνησε η παραγωγή της πορσελάνης στην Ελλάδα με τεχνογνωσία από την Ελβετική Langenthal.

 
Μέχρι το 1980 η μάρκα IΩΝΙΑ έχει γίνει συνώνυμο της πορσελάνης άριστης ποιότητας.


Το 1997 ανοίγει το πρώτο κατάστημα λιανικής στο Κολωνάκι με την πλήρη συλλογή της IΩΝΙΑ από πορσελάνινα σερβίτσια.

 
Το 1998 συνεργάζεται με γνωστούς ζωγράφους & καλλιτέχνες, όπως ο Χατζηκυριάκος Γκίκας και δημιουργεί μια συλλεκτική σειρά από πορσελάνινα αντικείμενα.

 
Από το 2002 αρχίζει να εμπλουτίζεται η συλλογή IΩΝΙΑ με ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και αξεσουάρ τραπεζιού με το brand IΩΝΙΑ.

 
Το 2005 αρχίζει η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων μέσω του συστήματος franchise, στα 7 εταιρικά καταστήματα προστίθενται και 4 νέα franchise.

 
Το 2006 εμπλουτίζει τη συλλογή των προϊόντων της με την αντιπροσώπευση γνωστών Ευρωπαϊκών οίκων: Sambonet, Tramontina, Zak Designs, Berghoff.

 
Το 2009 ξεκινάει το reposiotioning της μάρκας με στόχο να γίνει ο ‘Ειδικός στο τραπέζι’ και παρουσιάζει την πρωτοποριακή υπηρεσία της ‘ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ’, όπου δίνει τη δυνατότητα στον τελικό καταναλωτή να αποκτήσει το δικό του αποκλειστικό σερβίτσιο.

 
Το 2010 προχωράει σε μετεγκατάσταση του καταστήματός της στην Κηφισιά και το δίκτυο λιανικής IΩΝΙΑ αριθμεί πλέον 24 καταστήματα & shop in shop IΩΝΙΑ.