Παρουσίαση

Η YALCO - Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου & Υιός Α.Ε. ιδρύθηκε στη Δράμα το 1920  και εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρίες στο χώρο του εμπορίου.
Έχοντας κατακτήσει τη θέση του μεγαλύτερου διανομέα ειδών οικιακής χρήσης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στην Ελλάδα (YALCO HORECA),διακινεί κατ΄ αποκλειστικότητα προϊόντα φημισμένων ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών οίκων παραγωγής.

Παράλληλα,  δραστηριοποιείται στην παραγωγή αντικολλητικών μαγειρικών σκευών με την επωνυμία FEST με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά και εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες. Η εταιρία διαθέτει επίσης καταστήματα λιανικής στον κλάδο των οικιακών ειδών και των επίπλων (ΙΩΝΙΑ, Trimar), ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε νέους, δυναμικούς κλάδους, όπως ο κλιματισμός και οι υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής σε τρίτους. 

H YALCO είναι εσηγμένη  στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνώνκαι και σήμερα απασχολέι πανω απο 140 εργαζομένους στην παραγωγή, τις πωλήσεις, τις εξαγωγές και τη διοίκηση.


Η εταιρία διαθέτει γραφεία και εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. Από το 2008 έχει ως βάση της διανεμητικής της δραστηριότητας τα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής, με χωρητικότητα που ξεπερνά τις 30.000 παλέτες. 

Σήμερα, η YALCO παραμένει μία από τις σταθερά αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στη συνετή διαχείριση, στον προσανατολισμό στους μακροπρόθεσμους της στόχους, στη στελέχωση με έμπειρο προσωπικό και την καίρια αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών.